Z uporabo spletnega mesta selectadna.si se strinjate z našo uporabo piškotkov, kot je opisano v naši politiki piškotkov.

Sledljive Tekočine

Sledljive Tekočine

V zadnjih mesecih so nekatere policijske enote začele uporabljati izraz sledljive tekočine pri sklicevanju na izdelke za forenzično označevanje.

SelectaDNA sledljive tekočine vsebujejo UV sledilnik in edinstveno kodo DNA, v določenih izdelkih pa tudi na tisoče mikropik, zato jo policija zlahka zazna in vrne zakonitemu lastniku, hkrati pa dobi potrebne dokaze, da bi storilca kaznivega dejanja obsodili.

SelectaDNA ponuja vrsto sledljivih raztopin: razpršilo, gel in mast. Lahko jih uporabite za označevanje dragocenih predmetov doma ali v podjetjih, kjer imate kovinske izdelke za zunanjo rabo, poleg tega pa se uporablja tudi za označevanje storilcev kaznivih dejanj.

Z našimi kompleti za označevanje imetja, ki vsebujejo kombinacijo edinstvene kode DNA, mikropik in so zabeleženi v našem registru Secure Asset, ima policija možnost takoj identificirati premoženje kot ukradeno, poleg tega ugotovijo komu pripada, dobijo pa tudi konkretno dokazno gradivo za formiranje obsodbo.

S pomočjo našega razpršila in masti (Offender Spray in Grease) lahko policija zbere sledi DNK markerja s kože, las ali oblačil in jih pošlje v forenzični laboratorij za analizo. Čeprav je nevidna in neškodljiva raztopina, jo lahko tudi več tednov ostane na storilcu ter se oprime vlaken, zaide v kožne razpoke ter tako nudi potreben dokaz, da se osumljenec poveže z določenim krajem kaznivega dejanja.

Glavna prednost uporabe sledljive tekočine SelectaDNA je faktor strahu, ki ga povzroči. Kriminalci poznajo učinkovitost naših izdelkov in se raje izognejo, ko vidijo naše opozorilne znake. Ta odvračilni učinek je tako močan, da je za 83% zmanjšal vlome na območjih, kjer so policijske enote uporabile SelectaDNA sledljive tekočine.

Če želite pomoč pri zaščiti vaše lokalne skupnosti in zmanjševanju kaznivih dejanj, pokličite našo prodajno ekipo 040 531 928

SelectaDNA priporoča svet državnih načelnikov policije ("NPCC") v skladu s shemo Secured by Design (Secured by Design Scheme).

 

Sorodni izdelki

SelectaDNA Enota pršila (Srebern)

SelectaDNA Enota pršila (Srebern)

Protivlomni sistem SelectaDNA z UV sprejem za zaščito prostorov je idealno sredstvo za odvračanje kriminalcev od vlamljanja v poslovne prostore. Zelo primeren je za zaščito lastnine v maloprodajnih trgovinah, skladiščih, šolah in drugih prostorih. Lahko ga namestimo na steno ali strop, odlično sredstvo za odvračanje vlomilcev v poslovne in druge prostore.

SelectaDNA Mast (50g)

SelectaDNA Mast (50g)

SelectaDNA Mast je namenjena označevanju materialov, ki so pogosto tarča tatov. Mast se prenese na roke oziroma oblačila tatov, ki se dotikajo označene lastnine.

SelectaDNA Dom

SelectaDNA Dom

SelectaDNA DOM za označevanje lastnine je primeren za uporabo v domovih in manjših pisarnah. Z njim lahko označite do 50 predmetov kot so pametni telefoni, televizorji, računalniki, fotoaparati, slike itd.