Z uporabo spletnega mesta selectadna.si se strinjate z našo uporabo piškotkov, kot je opisano v naši politiki piškotkov.

Pravilnik o Varovanju Osebnih Podatkov

Obvestilo o zasebnosti naznanja način in razloge zaradi katerih podjetje SelectaMark Varovani sistemi (SelectaMark Security Systems plc, v nadaljevanju “SelectaMark) zbira in uporablja podatke zasebne narave. To obvestilo je namenjeno individualnemu uporabniku in organizacijam, ki registrirajo svoj Selectamark izdelek za varovanje lastnine, skupaj z vsemi uporabniki naslednjih navedenih spletnih strani:

www.selectadna.si
www.selectadna.co.uk
www.selectadna.com
www.selectamark.co.uk
www.selectalabel.com
www.bikeregsiter.com in
www.secureassetregister.com

 
Obvestilo o zasebnosti je del  strani Splošni pogoji.
Z uspešnim postopkom registracije ali z uporabo spletne strani uporabnik soglaša in sprejema pogoje in razlago, kot je opisana, in soglaša z našo uporabo teh podatkov.


1.  Katere informacije zbira SelectaMark?


1.1  Zbiramo podatke zasebne narave od obiskovalcev spletne strani preko on-line obrazcev, ko uporabnik ustvari svoj račun za brskanje preko spletnih strani ali ob registraciji svoje lastnine ter vsakič, ko nas uporabnik/obiskovalec kontaktira preko e-pošte in ob vsakem povpraševanju po izdelkih. Spletno stran lahko obiščete naključno in brez registracije in usvarjanja računa; v kolikor se odločite za obisk brez ustvarjenega računa, se vam morda ne bodo prikazale vse ali celotne vsebine spletne strani. Na primer, ne boste uspeli kupiti izdelka preko spletne strani in/ali registrirati svojega označevalnega kompleta ali označene lastnine.

1.2  Zbiramo podatke različnih informativnih vsebin, odvisno od tega, katero SelectaMark spletno stran obiščete (na primer, povprašali vas bomo po vsebini osebnega značaja- po imenu, naslovu, e-naslovu), z namenom uspešne registracije iz http://www.secureassetregister.com ali http://www.bikeregister.com, za zavarovanje lastnine. Izbirate lahko tudi dodatne informacije, kot so podatki o predmetih, ki jih ščitite.

1.3 V primeru, ko nameravate ustvariti račun s ciljem nakupa preko spletne strani, nam morate posredovati podatke osebne narave, vključujoč informacije o kreditnih/debitnih karticah. Hranimo podatke o vaših spletnih nakupih.

1.4 Alternativno lahko registrirate svoj SelectaMark komplet ali nam posredujete podatke tudi preko registracijskih obrazcev, ki jih najdete v samem kupljenem kompletu ali preko spletnih strani naših partnerskih podjetij (posrednikov), ki prodajajo izdelke SelectaMark po vsem svetu.

1.5  Avtomatično zbiramo tudi podatke o vaših obiskih spletne strani, tudi informacije o piškotkih, vaš IP naslov s katerega dostopate na splet, tip brskalnika in verzija brskalnika,  operacijski sistem in platformo ter celoten spletni naslov URL, vključno z uro in datumom obiska. Občasno med obiski merimo in zbiramo podatke o obiskih z orodji kot je JavaScript, tudi podatke o sejah ter časovno odzivnost spletne strani, podatke o napakah pri prenosih, časovno dolžino obiskov določenih strani, nekatere interaktivne informacije (kliki, prehodi miške) in informacije o metodah brskanja.

2. Uporaba informacij osebnega značaja

2.1  Zbrane podatke bomo uporabljali zgolj za naslednje namene:
Za namen obdelave vaših naročil in plačil, pošiljanje novic skladno z vašim statusom naročila in za dostavo/dobavo izdelkov, ki ste jih kupili preko spletne strani

  • za registracijo vašega unikatnega kompleta za označevanje in pridobivanje podatkov o vsaki (za)varovani lastnini
  • v povezavi z vašimi poizvedbami in zahtevami
  • za pošiljanje obvestil in podrobnosti glede izdelkov in storitev, ponudb in promocij, za katere predvidevamo, da so vam v interesu in vas zanimajo
  • za namen zagotovljanja, izboljšanja in prilagajanja vsebin, izgleda in za oblikovanje in postavitev spletne strani in naših storitev 
  • za cilj razumevanja interesa kupca in za preučevanje vedenja pri nakupih registriranih uporabnikov
  • za namen preprečevanja in odkrivanja zlorab na spletni strani ter
  • za namen onemogočiti tretjim osebam izvajanje tehničnih, logističnih ali drugih funkcij v našem imenu.

2.2 Ob registraciji ali ob ustvarjenem računu na spletni strani  lahko vaše podatke osebne narave zbiramo z namenom pošiljanja informacij o izdelkih in storitvah preko e-naslova.
Ob registraciji na spletni strani se lahko odločite, da ne želite prejemati informativnih vsebin o izdelkih in storitvah; to lahko storite tudi kasneje, tako, da pošljete svojo zahtevo na naslov [email protected], s klikom na “odjavi od novic” v vsakem poslanem sporočilu ali tako, da kontaktirate prodajni oddelek našega podjetja.

2.3 Registrirani uporabnik ima na razpolago kadarkoli  pregledati  svoje podatke osebne narave v opciji “Moj Račun”, za pregled pravilnosti in točnosti podatkov. Te podatke lahko spreminja, popravlja in briše nepravilnosti. Za ta namen lahko prav tako kontaktirate prodajni oddelek in zahtevate vnos spremembe, popravka ali izbris podatka.

2.4  Podatke lahko združujemo in razkrivamo (tako, da posamezniki niso identificirani) za namene analitike, trženja in strateškega razvoja.

3.  Ali SelectaMark deli in razkriva posredovane in zbrane podatke?

3.1  Podatki o naših strankah so najbolj pomembno in ključno orodje našega poslovanja, zato podatkov ne posredujemo, prodajamo in na noben način ne delimo z nikomer zunaj podjetja. Razkrivamo in posredujemo podatke zgolj v naslednjih primerih:

  • v primeru pravno utemeljene zahteve pristojnih sodišč, pristojnih državnih organov, organov za pregon in drugih pristojnih avtoritativnih služb
  • pravnim naslednikom našega podjetja
  • dobaviteljem, ki se ukvarjajo z obdelavo podatkov v našem imenu, na primer za pošiljanje in dostavo izdelkov (izdelkov), ki ste jih kupili na spletnih straneh;

 
3.2  Kadar osebne podatke posredujemo državam zunaj Evropskega gospodarskega prostora v okviru izmenjave informacij, kot je navedeno zgoraj, bomo zagotovili, da se informacije prenesejo v skladu s tem Obvestilom o zasebnosti in na način kot to zahteva veljavni Zakoni o varstvu podatkov.

4. Varovanje

4.1  Prizadevali si bomo zagotoviti varnost  osebnih podatkov in delovati v smeri ničelne protipravne obdelave. Spletna stran uporablja zahtevne industrijske standarde in prakse za varovanje zaupnosti vaših zasebnih podatkov, vključno s požarnim zidom in SSL, ki je certifikat digitalno varnostnega potrdila. SelectaMark obravnava podatke kot sredstva, ki jih je potrebno varovati pred izgubo in neavtoriziranim dostopom. Kljub vsem varovalnim praksam ni mogoče zagotoviti popolne varnosti podatkov, ki so posredovani preko interneta ali brezžičnega omrežja, za večjo sigurnost (temu v izogib) SelectaMark zaposluje varnostne tehnike s področja varovanja podatkov, ki skrbijo za varnost osebnih podatkov uporabnika pred neavtoriziranimi dostopi znotraj in zunaj podjetja.
 
5  Piškotki

5.1  Spletna stran uporablja piškotke. Piškotek je majhna besedilna datoteka, poslana v vaš brskalnik, ki jo uporabljamo za shranjevanje omejenih informacij o vaši uporabi spletnih mest (na primer kateri spletni brskalnik uporabljate). Uporabljamo piškotke, ki zagotavljajo nemoteno uporabo določenih funkcij (na primer dostop do varne prijave in možnost funkcije “shrani”, tako da ni potrebe po vnašanju podatkov ob vsaki dejavnosti) in prilagajajo in zagotavljajo polno vsebino spletne strani. Brez piškotkov te funkcije ne bi bile na voljo.

5.2  Uporabljamo tudi orodja za analitiko spletnih mest-  Google ("Google") in Roxr Software, na trgu poznan kot GetClicky ("GetClicky"). Google in GetClicky posredujeta piškotke prek naših spletnih mest in zbirata (zbirne) podatke o obiskovalcih/ uporabnikih spletne strani na anonimni osnovi. Podatki Google in GetClicky omogočajo razumevanje dejavnosti obiskovalcev na spletnih straneh in razvoj idej za izboljšanje ponudbe. Ti podatki se zbirajo na zbirni osnovi in ne omogočajo osebnega prepoznavanja obiskovalca. So anonimni.

5.3  Piškotke lahko uporabnik tudi zavrne/ ne sprejme; v tem primeru uporabniku ne bodo dostopne nekatere vsebine ali nekatere funkcije, ki bi jih želel izvajati na spletni strani. Področje delovanja piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika, zato priporočamo, da v primeru nejasnosti obiščete meni za pomoč uporabnikom. SelectaMark spoštuje vašo pravico do izbire ali želite sprejeti piškotke ali ne; piškotki omogočajo, da izkoristite nekatere od bistvenih funkcij spletne strani podjetja Selectamark, zato uporabo/nastavitev piškotkov priporočamo. Poleg tega lahko onemogočite ali izbrišete podatke, ki jih uporabljajo dodatki za brskalnik, na primer Flash piškotke, tako da spremenite nastavitve ali obiščete to spletno mesto proizvajalca.

5.4  Upoštevajte, da v kolikor brskalnik ni nastavljen, da onemogoči piškotke, boste konkludentno podali svoje soglasje, da piškotke prejmete. Če želite izvedeti več o piškotkih obiščite “allaboutcookies.org” ali podoben neodvisen zunanji vir, ki pojasnjuje pomen in vsebino piškotkov in kako jih lahko upravljate. Podjetje SelectaMark ni odgovorno za vsebino navedene spletne strani. Napotilo je zgolj pomagalo informativne narave.

6  Mladoletne osebe

6.1  Spletna mesta niso namenjena mladoletnim. Brez nadzora staršev ali skrbnikov je mladoletnim osebam prepovedano posredovanje osebnih podatkov in uporaba spletne strani.

7  Druge spletne strani

7.1 Naše spletne strani vsebujejo povezave do drugih spletnih mest, ki so zunaj našega nadzora in niso zajete v tem Obvestilu o zasebnosti. Če dostopate do drugih spletnih mest s pomočjo navedenih povezav, lahko operaterji teh spletnih mest zbirajo vaše osebne podatke, ki jih smejo uporabljati v skladu s svojo politiko zasebnosti, ta pa se lahko razlikuje od naše.

8  Pravico do dostopa do vaših podatkov

8.1 Če imate kakršna koli vprašanja glede vsebine tega Obvestila o zasebnosti  ali uporabi/obdelavi vaših osebnih podatkov ali če ne želite, da se podatki uporabljajo tudi v bodoče ter v primeru, ko želite izvedeti, katere podatke uporabljamo (pridobiti kopijo), kontaktirajte: 

Data Protection Officer
Selectamark Security Systems plc
1 Locks Court
429 Crofton Road
Locksbottom
Kent
BR6 8NL

9  Spremembe Obvestila o zasebnosti 

9.1 Vsako spremembo Obvestila o zasebnosti bomo objavili na tej strani, tako da boste  vedno vedeli, katere podatke zbiramo, kako jo uporabljamo in pod kakšnimi pogoji jih razkrivamo. Če se ne strinjate s temi spremembami, prosimo, da ne uporabljate te spletne strani. Če bomo v to politiko zasebnosti uvedli bistvene spremembe, vas bomo obvestili po elektronski pošti ali z objavo vidnega obvestila na spletnem mestu.
Zadnja sprememba Obvestila o zasebnosti 11. april 2011.