Z uporabo spletnega mesta selectadna.si se strinjate z našo uporabo piškotkov, kot je opisano v naši politiki piškotkov.

Zgodovina

Podjetje Selectamark Security Systems plc je bilo ustanovljeno leta 1971 in je mednarodno priznan dobavitelj izdelkov za identifikacijo in označevanje premoženja ter varne spletne baze podatkov.

Podjetje deluje v partnerstvu s policijo in organi pregona tako v Združenem kraljestvu kot tudi na mednarodni ter zagotavlja varnostne izdelke, storitve in svetovanja za preprečevanje kriminala in pobude za označevanje premoženja.

Družba upravlja naslednje blagovne znamke:

  • SelectaDNA – vodilna znamka v forenzičnem označevanju s portfeljem različnih izdelkov s patentiranim sintetičnim DNK
  • SelectaMARK – dobro uveljavljene raztopine za kemično jedkanje, ki pomagajo zaščititi domove, podjetja, vladne službe in izobraževalne ustanove pred krajo in vlomi
  • SelectaLABEL - eden od vodilnih britanskih dobaviteljev varnostnih in vrednostnih oznak
  • BikeRegister – nacionalna biciklistična baza Združenega kraljestva.

SelectaDNA je bila razvita leta 2004 kot alternativna rešitev Selectamarkovim svetovno priznanim matricam in kemičnemu jedkanju za označevanje imetja. Z inkorporacijo najnovejše tehnologije DNK je SelectaDNA postala mednarodno priznana blagovna znamka za forenzično kodiranje, saj jo več kot 93% britanskih policijskih enot uporabljala za preprečevanje kriminala, zatiranje vlomov in drugih kraj.


Podjetje ima certifikat ISO 9001: 2015 za mednarodno priznan sistem vodenja kakovosti, svoje izdelke in storitve pa dobavlja v skladu z najvišjimi standardi kakovosti ter izpolnjuje tudi zahteve odbora The Loss Prevention Certificate Board LPCB, Thatcham QA in ACPO CPI’s Secured by Design.


Selectamark se zavezuje, da bo ponudil internetne podatkovne baze svetovnega ranga za registracijo sredstev v različnih panogah od kritične infrastrukture do kolesarjenja. Glede tega je edinstvena družba, ki ima najnovejšo LPS1224: Issue3 za registre varnega premoženja. Podjetje je tudi certificirano po ISO 27001: 2013 s strani BSI, kar dokazuje našo zavezo k najboljšim praksam v mednarodno priznanih sistemih upravljanja informacijske varnosti.


Družba se zavzema za to, da je ekološko ozaveščena in posledično sledi sistemom, predpisanim v ISO 14001: 2015 ter skuša, kjer je le mogoče, čim bolj zmanjšati svoj vpliv na okolje.


Podjetje je član združenja British Security Industry Association BSIA, Banknote Watch and the Aerospace, Defence and Security trade body ADS in ima aktivno vlogo v številnih njihovih odborih.