Z uporabo spletnega mesta selectadna.si se strinjate z našo uporabo piškotkov, kot je opisano v naši politiki piškotkov.

Koncept Forenzične zaščite

Featured Koncept Forenzične zaščite image

SelectaDNA je patentirana, edinstvena forenzična raztopina za označevanje, ki temelji na DNA kodiranju. Uporabnikom omogoča, da svoje premoženje in predmete označijo ter tako olajšajo njihovo identifikacijo in identifikacijo kriminalcev.

DNK je že od nekdaj shranjuje podatke. Kodira informacije od kar so se na planetu pojavili prvi organizmi te zapise lahko še dandanes najdemo in beremo. Celotna zaporedja celih genomov (2,7 milijard črk) najdemo v 700 000 let starih fosilih!

SelectaDNA je v sestavi enaka naravni DNK, ki jo najdemo v vsakem živečem organizmu na planetu, kar pomeni, da je SelectaDNA povsem varen produkt.

SelectaDNA kode so povsem unikatne. Preverjene so z vsemi znanimi biološkimi genomi, da se zagotovi, da se niti ena koda SelectaDNA ne pojavi nikjer drugje v naravi. Zaradi tega lahko zagotovimo, da se koda SelectaDNA pojavi samo na predmetih, ki smo jih označili z njo.

Zasnova SelectaDNA je takšna, da so lahko kode poljubne dolžine, kar pomeni, da ima SelectaDNA neomejeno število edinstvenih kod. 

Kode SelectaDNA so oblikovane tako, da so zelo kratke, kar pomeni, da so še bolj robustne od vaše lastne DNK. Še več, SelectaDNA je bil dodeljen najvišji standard A stopnje glede na BSI PAS 820:2012, edini akreditirani standard za forenzično označevanje. To, da ima standard A razreda pomeni, da  certificirano obstojnost vsaj 5 let na prostem.

SelectaDNA se analizira z enakimi metodami kot vse druge vrste forenzičnih DNK testov. To pomeni, da bo vsak laboratorij, policija in sodišče na svetu poznali in zaupali tehnologiji SelectaDNA.

Detajli SelectaDNA kod so zabeleženi v zbirki podatkov SelectaDNA, ki jo je odobrila policija in zavarovalnice, dostopna pa je na http://www.secureassetregister.com. Tako je koda, najdena na kateremkoli predmetu ali osebi identificirana ter povezana z dotičnim lastnikom ali lokacijo.