Z uporabo spletnega mesta selectadna.si se strinjate z našo uporabo piškotkov, kot je opisano v naši politiki piškotkov.

SelectaDNA Policijski Psi

SelectaDNA Policijski Psi

SelectaDNA iskalnim psom omogoča, da lahko zaznajo forenzične markerje na predmetih. V partnerstvu s Search Dogs UK so SelectaDNA psi prvi na svetu, ki so trenirani za iskanje SelectaDNA oznak in pomagajo policijskim enotam Združenega kraljestva v boju proti kriminalu.

Namesto, da bi psi locirali droge ali človeške sledi, so iskalne pse usposobili za iskanje vseh vrst forenzičnih SelectaDNA markerjev, predvsem na predmetih kot so kovine, elektronska oprema in celo na ljudeh.

Iskalni psi lahko pomagajo pri policijski iskalni akciji tako, da izvohajo ukradene kovinske predmete (na npr. odpadih) in ukradene predmete med hišnimi preiskavami, kjer forenzične oznake s prostim očesom niso vidne. Te so opazne le s pomočjo UV svetlobe.

Človeška sposobnost je iskanje v 2D vidnem polju, medtem, ko psi lahko (s pomočjo voha) iščejo v 3D. So neverjetno natančni in precizno nakažejo tarčo, po tem pa lahko policija uporabi tradicionalne tehnike iskanja, npr. UV-luči, odvzame vzorce ali identificira unikatno kodo SelectaDNA.

Iskalni psi SelectaDNA so že pomagali številnim policijskim enotam Združenega kraljestva, vključno s policijsko službo Metropolitan Police, Lancashire Constabulary in Merseyside Police v boju proti kraji kovin, vlomom in ropom.
Iskalni psi SelectaDNA opravljajo iskalne akcije tudi v tujini- sodelujejo na delavnicah UKTI Asia Pacific in tehnike so odlično sprejete, predvsem na Tajskem, v Indiji, na Japonskem in v Maleziji.

Iskalni psi SelectaDNA so bili v pomoč tudi med enotedensko operacijo Ferrous Metropolitanske policije, katere rezultat je bilo več kot 10 aretacij, zaprtje odpada in vračilo £4,600 vodnega kabla reke Temze in 50 kg telekomunikacijskih kablov.

Če pripadate Policiji, lokalnim oziroma mestnim oblastem ali kakemu drugemu državnemu organu in želite izvedeti več o tem izdelku, nas kontaktirajte.

 

Sorodni izdelki

SelectaDNA Motor

SelectaDNA Motor

SelectaDNA MOTOR za označevanje vseh vrst motornih vozil. Z njim lahko označite do 50 točk enega motorja kot so blažilniki, žaromet, platišča, agregat, okvir in dodatna oprema.

SelectaDNA Avto

SelectaDNA Avto

SelectaDNA AVTO za označevanje vseh vrst vozil. Z njim lahko označite do 50 točk enega vozila kot so zračne blazine, žarometi, platišča, navigacija, kovinski deli in stekla vozila.

SelectaDNA Dom

SelectaDNA Dom

SelectaDNA DOM za označevanje lastnine je primeren za uporabo v domovih in manjših pisarnah. Z njim lahko označite do 50 predmetov kot so pametni telefoni, televizorji, računalniki, fotoaparati, slike itd.