Z uporabo spletnega mesta selectadna.si se strinjate z našo uporabo piškotkov, kot je opisano v naši politiki piškotkov.

Označevanje lastnine

Označevanje lastnine je eden najbolj preprostih in učinkovitih načinov za zaščito premoženja.

Prvo, lastnina označena s SelectaDNA produktom odvrne kriminalca od kraje; v okolišu namreč ljudje običajno vedo (postavljene table), da je bil predmet ukraden, to pa otežuje hitro prodajo ukradenega predmeta. Drugo, označen predmet je sledljiv, zato je posledično hitreje vrnjen legitimnemu lastniku. Tretje, omogoča olajšano, enostavno in hitro delo in odzivnost policije. 

Metropolitanska policija je mnenja, da obstajata dve glavni vrsti označevanja premoženja: vidno označevanje s trajnimi označitvami, ki povedo, da je vaša lastnina označena z izdelkom SelectaDNA. Nevidno označevanje je druga metoda; . ta način je primernejši za starine in dragoceno lastnino, ki bi izgubila vrednost, če bi bilo razvidno, da je označena (z nalepko). Večina policijskih sil zdaj preverja ukradeno premoženje z ultravijolično svetilko, zato bo vsako označbo pod UV svetlobo mogoče najti. V preteklosti je veliko ljudi uporablja UV pisala kot poceni način označevanja lastnine, vendar je pomembno, da se spomnimo, da  sled UV peresa  zbledi in bo označbo treba redno obnavljati. SelectaDNA nudi bolj prefinjen način nevidne označbe lastnine - z DNK forenzičnem označevanjem.

Čeprav je skoraj neviden s prostim očesom, ta tip označevanja še vedno deluje kot odlično svarilo vlomilcem; ob hkratni uporabi opozorilnih znakov (opozorilnih nalepk- za okna, vrata.. in tabel), vlomilcu jasno sporoča, da je dom "varovan" (predmeti, prostori).

Ko se odločate katere predmete označiti, označite vse, kar je dragoceno ali vam predstavlja predmet posebne priljubljenosti. 

Označevanje predstavlja tudi nekakšno vodenje seznama premoženja ali popis vseh dragocenih predmetov.