Zaščita poslovalnic

Ukrepanje proti tatvinam iz poslovalnic

Razpršilec SelectaDNA za zaščito prostorov je nov razpršilec proti vsiljivcem in nadvse učinkovito sredstvo za odvračanje tatov, zasnovan za uporabo v poslovnih prostorih. Po zaslugi forenzične DNK, ki jo vsebuje, je mogoče storilce povezati s kraji kaznivih dejanj. Izkazal se je za enega najučinkovitejših sredstev za odvračanje zlikovcev od vlomov v podjetja in roparskih napadov.

Razpršilec SelectaDNA ob aktiviranju pobrizga storilce z visokotehnološko forenzično raztopino. Raztopina vsebuje ultravijolično sledilo in enoznačno kodo DNK, ki storilce nesporno povežeta s krajem kaznivega dejanja. S forenzično analizo raztopine DNK, ki je bila najdena na storilčevi koži, laseh in oblačilih, je mogoče storilcu dokazati vlom ali tatvino. Sledilo in DNK, ki sta sicer nevidna, ostaneta na storilcu več tednov – oprimeta se vlaken in nabereta se v kožnih gubah.

Policija na pripornikih redno išče sledi proizvodov SelectaDNA in če jih najde, lahko to prispeva k obsodilni sodbi. Policija pogosto ve, kdo je storilec, vendar nima dokazov, ki bi bili podlaga za obsodbo ali za povezavo storilcev s kaznivim dejanjem. Ta povezava je SelectaDNA.

 

PRIMER DRAGULJARN

Plenilci draguljarn so ostali praznih rok

Plenilci, ki bodo za svoje tatinske podvige izbrali draguljarje v Lancashiru, bodo zahvaljujoč razpršilcu SelectaDNA med begom poškropljeni z najnovejšo tehnologijo za boj proti kriminalu. Tri draguljarne v mestu Darwen v vzhodnem delu grofije Lancashire, ki so jih redno obiskovali roparji, so opremili z razpršilcem SelectaDNA za zaščito prostorov. Ob sprožitvi razpršilca se v prostoru ustvari meglica, ki obda tatove med dejanjem. Po navedbah lokalne policije, ki je pohvalila uspešnost razpršilca pri odvračanju tatov, zlikovec raje še enkrat premislil o svojih nakanah, kot da bi se pustil poškropiti. Odkar so maja 2010 namestili sisteme SelectaDNA, ni bilo poročil o vlomih ali poskusih vlomov.

PRIMER BANK

Banke so se postavile po robu roparjem

Na Novi Zelandiji so sistem z razpršilci namestili v vseh 181 poslovalnicah Banke Nove Zelandije (BNZ) in po letu 2010, ko so izvedli program namestitve, v BNZ ni bilo ropov. BNZ je prvi gospodarski subjekt na Novi Zelandiji, ki je uporabil sistem razpršilcev, potem ko je ugotovil, da potrebuje prilagodljivo, nevsiljivo varovanje, ki ustreza različnim velikostim in tipom poslovalnic. Namestitev opreme po vsej državi je bil za banko velik zalogaj, vendar se je SelectaDNA izkazala za stroškovno učinkovit model za podjetja z veliko poslovalnicami, ne le pri začetni namestitvi, temveč tudi pri sprotnem servisiranju in upravljanju zaščitne opreme. BNZ je označila svoje poslovalnice z dobro vidnimi opozorilnimi nalepkami, ki morebitne roparje svarijo, da so prostori zaščiteni s proizvodi SelectaDNA. Vidik odvračanja storilcev je bil za banko pri premisleku o varnosti njenega osebja in strank posebno pomemben. Vodja varnostne službe pri BNZ je dejal, da na Novi Zelandiji ni ničesar, kar bi bilo vsaj približno tako inovativno ali ki bi v tolikšni meri odvračalo storilce od vlomov in tatvin kot SelectaDNA.

PRIMER LEKARN

Tatovi se po novem izogibajo lekarnam

Vodilna veriga lekarn, ki poslujejo v nakupovalnih ulicah, je več kot šest mesecev uspešno varovala svoje vredne zaloge, potem pa je namestila razpršilec SelectaDNA v eno svojih poslovalnic v Glasgowu. V to lekarno so pred tem šestkrat vlomili v enem samem mesecu in vsakokrat povzročili škodo. Po namestitvi sistema z razpršilcem niso več poročali o vlomih. Razpršilec SelectaDNA za zaščito prostorov zagotavlja lastnikom trgovin in trgovcem na drobno v teh izpostavljenih predelih dodatno zaščito in jim omogoča, da niso nenehno zaskrbljeni. Dejavnik strahu, ki ga med kriminalci vzbuja tehnologija forenzične DNK, je zelo visok, saj se prostorom, zaščitenim s proizvodi SelectaDNA, zlikovci na daleč izogibajo.

PRIMER IZ GOSTINSTVA

Pri McDonaldsu so okrepili varnost

Veriga restavracij McDonalds je namestila razpršilce SelectaDNA za zaščito prostorov, da bi okrepila varnost. Razpršilec so v izbranih McDonaldsovih restavracijah v zvezni državi Novi južni Wales v Avstraliji vključili v obstoječe varnostne sisteme. McDonaldsov predstavnik za stike z javnostjo je povedal, da je razpršilni sistem SelectaDNA najnovejša varnostna tehnologija in da se je na čezmorskih trgih že izkazal za zelo učinkovitega pri odvračanju tatov. McDonaldsove restavracije na Nizozemskem ter trgovine na drobno, bencinske črpalke in draguljarne v Veliki Britaniji po zaslugi novega sistema z razpršilcem beležijo občutno manj ropov.