Politika varovanja zasebnosti

Datum:

Če želite našo politiko varovanja zasebnotsi natisniti, kliknite tukaj.

V tej politiki je opisano, kako in zakaj podjetje Selectamark Security Systems plc (v nadaljevanju »Selectamark«) zbira in uporablja vaše osebne podatke. To obvestilo je namenjeno posameznikom in organizacijam, ki registrirajo svoje proizvode Selectamark, da bi zavarovali svojo lastnino, ter vsem uporabnikom naslednjih spletnih strani Selectamark (v nadaljevanju »spletne strani«):

 • www.selectamark.co.uk;
 • www.selectadna.co.uk;
 • www.selectadna.com;
 • www.bikeregsiter.com; and
 • www.secureassetregister.com;

To obvestilo o varovanju zasebnosti je sestavni del pogojev poslovanja, objavljenih na naši spletni strani: http://www.selectadna.co.uk/terms-and-conditions.html. S svojo registracijo ali uporabo spletnih strani sprejmete objavljene pogoje poslovanja in soglašate z našim načinom uporabe vaših podatkov.

 1. Katere podatke zbira Selectamark?

  • 1.1 Osebne podatke obiskovalcev naših spletnih strani zbiramo s pomočjo spletnih obrazcev, ko ustvarite račun, da bi na spletnih straneh opravili nakup, ali ko svojo lastnino registrirate in vsakič, ko nam po elektronski pošti pošljete podatke ali se zanimate za naše proizvode in storitve. Naše spletne strani lahko obiščete, ne da bi se registrirali ali ustvarili račun. Če ne ustvarite računa, se lahko zgodi, da ne boste mogli v celoti uporabljati naših spletnih strani. Ne boste mogli recimo kupovati proizvodov na naših spletnih straneh ali registrirati vaše lastnine in/ali vašega kompleta za označevanje lastnine.

  • 1.2 Zbiramo različne vrste podatkov, kar je odvisno od tega, katero spletno stran Selectamark obiščete. Prosili vas bomo recimo za osebne podatke, kot so vaše ime, naslov in elektronski naslov, da se boste lahko registrirali na naslovu www.secureassetregister.com ali www.bikeregsiter.com in tako zavarovali svojo lastnino. Lahko se tudi odločite in nam posredujete dodatne podatke, kot so podrobnosti o vaši lastnini, ki ste jo označili.
  • 1.3 Če želite ustvariti račun, da bi nakupovali preko spletnih strani, nam morate posredovati osebne podatke, vključno s podatki o vaši kreditni/bančni kartici. Po vsej verjetnosti bomo shranili tudi podatke o proizvodih, ki jih boste kupili preko naših spletnih strani.
  • 1.4 Druga možnost za registracijo vašega kompleta Selectamark ali posredovanje dodatnih podatkov o vaši zaščiteni lastnini je preko registracijskih obrazcev, priloženih kompletom za označevanje lastnine, ali preko naše mreže partnerskih podjetij, ki prodajajo naše proizvode po vsem svetu.
  • 1.5 Zbiramo tudi nekatere podatke o vašem obisku spletnih strani, med njimi tudi podatke, pridobljene s piškotki, vaš IP naslov, preko katerega svoj računalnik povezujete z internetom, podatke o računalniku in povezavah, kot denimo vrsta in različica brskalnika; operacijski sistem in platforma ter število klikov URL-jev na naši spletni strani (vključno z datumom in časom). Ob nekaterih vaših obiskih lahko uporabimo programska orodja, kot je recimo JavaScript, za merjenje in zbiranje podatkov o sejah, npr. odzivni čas strani, napake pri nalaganju, trajanje obiskov na nekaterih straneh, podatke o interakcijah na straneh (npr. drsenje, pomike z miško nad povezavo) ter načine zapuščanja strani.
 2. Uporaba osebnih podatkov

  • 2.1 Zbrane podatke bomo uporabljali le za naslednje namene:
   • Obdelavo vaših naročil in plačil, pošiljanje podatkov glede statusa vaših naročil in dobave proizvodov, ki ste jih kupili preko spletnih strnai;
   • Registracijo vaših kompletov za označevanje lastnine in podrobnejših podatkov o zaščiteni lastnini;
   • Obravnavo vaših poizvedb in zahtev;
   • Pošiljanje naših glasil in podrobnosti o naših proizvodih in storitvah, ponudb in promocij, za katere bomo menili, da bi vas utegnile zanimati;
   • Zagotavljanje, izboljševanje in personalizaciji vsebine, zasnove in oblike naših spletnih stranih in storitev;
   • Razumevanje interesov in kupnih navad naših registriranih uporabnikov;
   • Preprečevanje ali prepoznavanje goljufij in zlorab na spletnih straneh; in
   • Omogočanje tretjim osebam izvajanje tehničnih, logističnih in drugih aktivnosti v našem imenu.

  • 2.2 Če se registrirate ali odprete račun na kateri od naših spletnih strani, utegnemo uporabiti vaše osebne podatke za pošiljanje informacij o naših proizvodih in storitev na vaš elektronski naslov. Ob registraciji na naših spletnih straneh se lahko odločite, da ne želite prejemati informacij o naših proizvodih in storitvah. To lahko storite tudi pozneje, in sicer tako, da nam pošljete elektronsko sporočilo naslov sales@selectamark.co.uk, s klikom na povezavo »unsubscribe« (odjava) v katerikolem elektronskem sporočilu, ki ga prejmete od nas, ali s spremembo nastavitev v rubriki »komunikacija s strankami«.

  • 2.3 Na voljo imamo administrativno storitev (»Vaš račun«), ki vam omoboča, da lahko kadarkoli pregledate svoje osebne podatke in preverite njihovo točnost in ažurnost. Napačne podatke lahko dopolnjujete, popravljate, spreminjate in brišete. Če nimate dostopa do računalnika, lahko v stik z nami pridete preko spodnjega naslova in zahtevate dopolnitev, popravke ali izbris podatkov.

  • 2.4 Lahko se tudi zgodi, da bomo uporabili in razkrili zbirne podatke (ne da bi bila pri tem razkrita identiteta posameznikov) za potrebe analiz, trženja in strateškega načrtovanja.
 3. Ali si Selectamark s kom deli pridobljene podatke?

  • 3.1 Podatki o naših strankah so za naše poslovanje zelo pomembni in jih ne prodajamo drugim. Osebne podatke, ki jih dobimo preko naših spletnih strani, bomo razkrili le:
   • zaradi izpolnjevanja zakonskih zahtev ali zahtev pristojnih sodišč, vladnih in upravnih organov, organov pregona ali drugih organov;
   • moreibtnim pravnim naslednikom našega podjetja;
   • dobaviteljem, ki obdelujejo podatke v našem imenu, denimo za distribudijo in dostavo proizvodov, ki jih kupite preko spletnih strani;
  • 3.2 Pri posredovanju osebnih podatkov v države zunaj Evropskega gospodarskega prostora za zgoraj navedene potrebe bomo zagotavljali, da bo prenos podatkov izvršen skladno s tem obvestilom o varovanju zasebnosti in skladno z zahtevami ustreznih zakonov o varstvu podatkov.
 4. Varnost

  • 4.1 Prizadevali si bomo, da bodo vaši osebni podatki varni in da ne bo prišlo do njihove nezakonite obdelave. Spletne strani uporabljajo uveljavljene standardne postopke varovanja zaupnosti vaših osebnih podatkov, kar vključuje »požarne zidove« in varnostne protokole SSL (Secure Socket Layer). Podjetje Selectamark obravnava podatke kot lastnino, ki jo je treba zavarovati pred izgubo in nepooblaščenim dostopom. Ni pa mogoče zagotoviti, da bo katerikoli podatek, ki se posreduje po internetu ali brezžičnem omrežju, popolnoma varen. Uporabljamo najrazličnejše varnostne metode za zaščito takšnih podatkov pred nepooblaščenim dostopanjem uporabnikov v našem podjetju in zunaj njega.
 5. Piškotki

  • 5.1 Spletne strani uporabljajo piškotke. Piškotek je majhna besedilna datoteka, poslana na vaš brskalnik, ki jo uporabimo za shranjevanje omejenih podatkov o vaši uporabi naših spletnih strani (npr. kateri spletni brskalnik uporabljate). Naše lastne piškotke, tako imenovane piškotke ponudnika (angl. »first party cookies«) uporabljamo za zagotavljanje delovanja naših spletnih strani (recimo za omogočanje dostopa do varnih prijavnih mest in da vam ni treba vsakič znova vnašati podatkov v ozbrazce spletnih strani) ter za personalizacijo vsebine spletnih strani. Brez piškotkov to delovanje ne bi bilo mogoče.

  • 5.2 Uporabljamo tudi spletna analitična orodja, ki jih ponujata podjetji Google, Inc. (v nadaljevanju »Google«) in Roxr Software Ltd, ki posluje pod imenom GetClicky (v nadaljevanju »GetClicky«). Google in GetClicky pošiljata piškotke preko naših spletnih strani ter zbirata zbirne (anonimne) podatke o tem, kako obiskovalci uporabljajo te spletne strani. Podatki, ki jih zbirata Google in GetClicky, nam omogočajo splošno razumevanje aktivnosti obiskovalcev na naših spletnih straneh in nam pomagajo izboljševati ponudbo na naših spletnih straneh. Ti podatki se zbirajo in uporabljajo v zbirni obliki in ne omogočajo prepoznavanja posameznih obiskovalcev.

  • 5.3 Pravico imate zavrniti ali onemogočiti pošiljanje piškotkov preko naših spletnih strani, vendar se lahko zgodi, da vam spletne strani ne bodo v celoti dostopne, če se za to odločite. Ker se načini, kako lahko to storite, med različnimi brskalniki razlikujejo, vam za več informacij priporočamo uporabo menija za pomoč na vašem brskalniku. Spoštujemo vašo pravico do odločitve glede uporabe piškotkov, a ker vam piškotki omogočajo uporabo nekaterih pomembnih storitev podjetja Selectamark, vam priporočamo, da jih pustite vklopljene. Poleg tega lahko onemogočite ali izbrišete podobne podatke, ki jih uporabljajo reklame na brskalnikih, npr. piškotki Flash, tako da spremenite nastavitve za reklamo ali obiščete spletno stran njenega proizvajalca.

  • 5.4 Prosimo upoštevajte, da s tem, ko svojega brskalnika ne nastavite tako, da onemogoči piškotke, izrazite svoje soglasje, da jih prejemate. Če želite izvedeti več o piškotkih, lahko obiščete spletni naslov allaboutcookies.org, neodvisen vir podatkov, ki pojasnjuje, kaj so piškotki in merilne kode ter kako z njimi ravnati. Opozoriti želimo, da za vsebino tega spletnega mesta ne odgovarjamo in nad njo nimamo nadzora.
 6. Mladoletne osebe

  • 6.1 Naše spletne strani niso namenjene otrokom in prosimo, da nam nihče, ki je mlajši od 18 let, ne posreduje osebnih podatkov ali uporablja spletne strani brez nadzora staršev ali skrbnikov.
 7. Druge spletne strani

  • 7.1 Na naših spletnih straneg so povezave na druge spletne strani, ki niso pod našim nazorom in jih to obvestilo o zasebnosti ne zajema. Če dostopate do drugih spletnih strani z uporabo povezav, ki so na voljo, lahko upravljalci teh strani pridobijo podatke o vas, ki jih bodo uporabili sladno s svojimi pravili glede varstva zasebnosti, ta pa se lahko od naših razlikujejo.
 8. Vaša pravica do dostopa do vaših podatkov in morebitna vprašanja

  • 8.1 Če imate kakršnakoli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja zasebnosti ali uporabi vaših osebnih podatkov ali če želite, da kakorkoli prenehamo uporabljati vaše podatke ali želite pridobiti kopijo vaših osebnih podatkov, ki jih hranimo, nam pišite na spodnji naslov:

   Data Protection Officer
   Selectamark Security Systems plc
   1 Locks Court
   429 Crofton Road
   Locksbottom
   Kent
   BR6 8NL

 9. Spremembe tega obvestila

  • 9.1 Če se bomo odločiti spremeniti to obvestilo o varovanju zasebnosti, bomo spremembe objavili na tej strani, da boste lahko vedno vedeli, katere podatke zbiramo, kako jih uporabljamo in pod katerimi pogoji jih razkrivamo. Če se s temi spremembi ne strinjate, ne uporabljajte več naših spletnih strani. Če se bo naša politika varovanja zasebnosti koreniteje spremenila, vas bomo o tem obvestili po elektronski pošti ali z objavo dobro vidnega obvestila na naši spletni strani.

Našo politiko varovanja zasebnosti smo nazadnje dopolnili 11. aprila 2011.