SelectaDNA Razpršilec

O razpršilcih SelectaDNA so že poročali v naslednjih medijih:

AolNewsabcNEWSTheNewYorkTimesMailOnline

Razpršilec za zaščito prostorov, ki vsebuje DNK

Razpršilec SelectaDNA, ki je prišel na trg leta 2008, je eden najučinkovitejših načinov odvračanja od vlomnih tatvin.

Prostori, zavarovani s proizvodi SelectaDNA, takoj postanejo nezaželene tarče, saj tehnologija DNK zlikovcem naganja strah v kosti – vedo namreč, da jih DNK poveže s kaznivimi dejanji, ki jih storijo. Razpršilce DNK uporabljajo za varovanje lastnine v maloprodajnih trgovinah, šolah, draguljarnah, bencinskih črpalkah in celo velikih mednarodnih bankah.

SelectaDNA Spray covers intruder in DNA Spray  SelectaDNA Spray visible under UV light

Namestitev razpršilnih glav na več mestih

Razpršilne naprave SelectaDNA je mogoče namestiti na več vhodih v prostor. Ob sprožitvi razpršilne naprave poškropijo storilce s snovjo SelectaDNA. Raztopina vsebuje UV sledilo in enoznačno DNK kodo, ki storilce nesporno povežejo s krajem kaznivega dejanja. Razpršilec DNK je mogoče opremiti z alarmnim gumbom in/ali ga povezati z obstoječim protivlomnim alarmnim sistemom. Ker tehnologija DNK med storilci velja za močan dejavnik strahu, je zelo verjetno, da bodo tatovi pobegnili s prizorišča, preden bodo sploh kaj ukradli.
Sledi DNK raztopine je mogoče najti na koži, laseh in oblačilih storilcev ter jih poslati v forenzično analizo, ki priskrbi dokaz, da je storilec dejansko bil v določenem prostoru.

Čeprav sta nevidna in neškodljiva, lahko UV sledilo in DNK ostaneta na storilcu več tednov – oprimeta se vlaken in se nabereta v kožnih gubah. Policija med preiskavami redno išče sledi prozvodov SelectaDNA in če jih najde, so storilci neizpodbitno povezani s prizorišči kaznivih dejanj, kar policiji olajša dokazni postopek.

Sestavni del sistema so opozorilni znaki in okenske nalepke, ki morebitne storilce opozarjajo, da je premoženje zavarovano s proizvodi SelectaDNA in jih tako odvračajo od tatvin v označenih prostorih.

DNA Spray Sign

Informacije

E-mail za informacije o objavah v tisku:  pr@selectadna.co.uk
Telefonski številka za informacije o objavah v tisku: +44 1689 860757
E-mail za informacije o prodaji: sales@selectadna.co.uk
E-mail za informacije o mednarodnem poslovanju: international@selectadna.co.uk


Brošure
Brošura SelectaDNA (PDF 1,1 MB)
Razpršilec SelectaDNA (PDF 178 k)

Novice
McDonald's naročil dodatno opremo SelectaDNA
Na Novi Zelandiji ujeli bančne roparje
Nič več vlomov v GlaxoSmithKline
Več...