Osebna zaščita

Vse več posameznikov mora delati zunaj običajnega delovnega časa in na različnih krajih, pri čemer so pogosto sami. Podjetja so dolžna poskrbeti za varnost in spremljanje vseh zaposlenih pri delu, kjerkoli že so.

Ukrepi za osebno zaščito

Razpršilec SelectaDNA za osebno zaščito je kompakten ročni razpršilec, s katerim lahko preprečimo in odvrnemo osebni napad. Idealen je za uporabo delavcev, ki svoje delo opravljajo sami, vratarjev, lastnikov trgovin, varnostnikov v nočnih lokalih, zaposlenim v javnem prevozu in policistov med patruljiranjem po svojih okoliših.

Uporabimo jih lahko z eno roko, tako da s palcem ali kazalcem pritisnemo prožilo na vrhu pločevinke in poškropimo napadalca/storilca z enoznačno kodiranim sintetičnim razpršilcem DNK, ki označi kožo in oblačila enako kot razpršilec SelectaDNA za zaščito prostorov. To policiji omogoči, da poveže storilca s kaznivim dejanjem.

PRIMER DELA VARNOSTNIKOV V NAKUPOVALNEM SREDIŠČU

Varnostniki so novi forenzični izdelek iz serije SelectaMark preizkusili v živahnem nakupovalnem središču v Veliki Britaniji, kjer so ga uporabili za odvračanje od osebnih napadov in preprečevanje družbeno nezaželenega vedenja.

Razpršilec SelectaDNA za osebno zaščito je kompaktna ročna naprava, ki jo varnostniki uporabljajo v izbranih dobro obiskanih nakupovalnih središčih.

Razpršilec lahko uporabimo z eno roko, tako da s palcem ali kazalcem pritisnemo prožilo na vrhu pločevinke in poškropimo napadalca/storilca z enoznačno kodiranim sintetičnim razpršilcem DNK, ki označi kožo in oblačila enako kot razpršilec SelectaDNA za zaščito prostorov. To policiji omogoči, da poveže storilca s kaznivim dejanjem.

Razpršilec uporabljajo tudi varnostniki v nočnih lokalih po vsej Veliki Britaniji ter policijske patrulje pri obhodih po svojih okoliših. Idealen je tudi za delavce, ki svoje delo opravljajo sami, lastnike trgovin in zaposlene v javnem prevozu.